retete de post
Intr-un vas, cernem faina, amestecam cu coaja de portocala, zaharul si sarea; facem o adancitura in mijloc, adaugam drojdia dizolvata cu putina apa calduta, adaugam margarina la temperatura camerei; incepem sa framantam, adaugand treptat apa calduta (depinde de faina, daca este necesara toata cantitatea de apa); la final framantam cu ulei pana ce obtinem un aluat nelipicios. Acoperim cu un prosop si lasam la dospit cca. 30 min. Intr-un bol, adaugam marmelada, nuca macinata, coaja de portocala si amestecam bine. Intindem aluatul pe masa infainata sau unsa cu ulei, taiem triunghiuri si, pe partea lata, adaugam cate o lingurita de umplutura, rulam si asezam in tava tapetata cu hartie de copt. Le ungem cu apa pe care am incalzit-o putin ca sa se dizolve zaharul, presaram cu mac. Dam la cuptorul incalzit, pana ce rumenesc frumos. Cand inca sunt fierbinti, le pudram cu zahar.
Ficatei de pui in stil grecesc reteta simpla si gustoasa Salvasem de ceva vreme aceasta reteta vazuta mai intai la Adriana...
Ficatei de pui in stil grecesc reteta simpla si gustoasaIncanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala