Cornulete cu faina integrala de post

Cornuletele cu faina integrala sunt mancaruri de post ce pot fi servite ca si fursecuri. Incepem sa pregatim aluatul. Se amesteca bors caldut, drojdie si zahar vanilat.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 200ml ulei
  • 120ml bors
  • 7g drojdie uscata
  • 1 praf de sare
  • 1 lingura esenta naturala de vanilie
  • 1 lingurita zahar vanilat
  • 200g faina integrala
  • 300g faina alba 000
  • 1 lingura coaja de portocala dezhidratata
  • magiun de prune sau alte umpluturi dupa gust

Mod de preparare

Am preluat aceasta reteta de la site-ul Laurei Sava insa am folosit amestec de faina integrala si faina alba.

Cornuletele cu faina integrala sunt mancaruri de post ce pot fi servite ca si fursecuri.

Incepem sa pregatim aluatul. Se amesteca 20ml de bors caldut, drojdia uscata si lingurita de zahar vanilat si se lasa la loc cald pana cand se umfla putin, apoi se amesteca impreuna cu cele 2 tipuri faina cernuta, praful de sare, borsul, uleiul, esenta de vanilie si coaja de portocala.

Se framanta foarte bine pentru aproximativ 10min pana cand obtinem un aluat omogen pe care il lasam la frigider 30min, eu l-am lasat mai mult pentru ca aveam si altceva de facut.

Dupa ce aluatul a stat la frigider, se intinde o foaie subtire sub forma de disc, se imparte discul in sectiuni aproximativ egale, se pune umplutura dupa gust, eu am avut magiun, se ruleaza si se dau la cuptorul preincalzit la 180 grade pana cand se rumenesc usor. Eu am facut si alte forme, in afara de clasicul cornulet *_*

Dupe ce se scot de la cuptor, se transfera usor pe o farfurie unde se pudreaza cu zahar pudra


Cornuletele cu faina integrala se servesc cand s-au racit complet, atentie ca magiunul, gemul sau alta umplutura asemanatoare este extrem de fierbinte, chiar daca tentatia este mare, lasati 15-20min la racit inainte sa le consumati. Pofta buna!

Sursa acestei retete este blogul culinar Mancare Bebe.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Parteneri
Bucataras.RO

Perisoare si oua posate in piure de spanac

De cand am descoperit aici pe bucataras ca pot folosi perisoarele si altfel decat in ciorba, le tot combin in diverse sosuri...

Perisoare si oua posate in piure de spanac
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce