Dintr-un singur ou vei obtine 4 portii delicioase de coltunasi cu branza de vaci si smantana. O mancare cu branza delicioasa, ce cu siguranta va fi pe placul copiilor.
Se cerne faina pe o planseta, se adauga oul si putina apa si se amesteca pana se incorporeaza toata faina. Daca e nevoie se poate adauga apa. Coca se framanta cu mana pana ce nu se mai lipeste de degete. Apoi se intinde pe planseta bine infainata si se decupeaza in forma dorita. Fiecare disc se umple cu branza de vaci, bine scursa de zer, amestecata cu galbenusuri, sare, si cu putin zahar dupa gust. Se inchid coltunasii si se pun la fiert in apa clocotita cu sare. Se fierb 10-15 minute, amestecand cu o lingura de lemn ca sa nu se lipeasca intre ei sau de fundul oalei.
Din momentul in care s-au ridicat la suprafata coltunasii se mai fierb 5-6 minute. Se strecoara si se scurg de apa in exces, se oparesc cu unt fierbinte si se servesc cu smantana proaspata.
Coltunasii cu branza si smantana se servesc calzi.
Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...
Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios