Trio-clatite este o combinatie de trei feluri de clatite, una mai delicioasa ca cealalta. Clatitele se prepara usor si ne sunt mereu la indemana pentru a ne satisface pofta de ceva bun.
Branza se amesteca cu un ou intreg, mierea, stafidele si un plic de zahar vanilat. Dupa preferinta se poate adauga si un praf de cuisoare macinate. Ouale se separa de galbenusuri, iar albusul se mixeaza cu un plic de zahar vanilat, 80 de grame de zahar si smantana. Sa adauga faina.
Clatitele se umplu cu amestecul de branza, se impacheteaza si se aseaza intr-un vas termorezistent uns cu unt, presarand fulgi de unt si pe deasupra.
Albusurile se bat spuma tare, apoi se adauga restul de 120 de grame de zahar si se continua baterea pana se dizolva complet zaharul.
Se toarna peste clatite crema de galbenusuri si smantana si se introduc in cuptorul incalzit in prealabil la 180 de grade Celsius. Dupa aprox. 10 min., cand crema de galbenusuri pare sa se inchege pe margini, se scoate vasul din cuptor si se monteaza rapid pe deasupra bezeaua. Se reintroduc in cuptor pana se caramelizeaza bezeaua.
Se aseaza pe platou cate 3 clatite, 2 pe lungime rulate cu distanta intre ele si una in impaturita ca o batista si se aseaza deasupra celorlalte. Pentru un aspect mai placut, am ales ca cea de deasupra, impaturita sa o umplu cu o crema finetti.