Tort special de clătite cu crema de caramel şi vanilie este o reteta de tort delicioasa. Un tort ce poate fi festiv, fara blaturi complicate de facut, un tort de clatite simplu si delicios.
Se prepara mai intai compozitia pentru clatite astfel:
se pune intr-un vas laptele peste care se adauga oualele , zaharul brun, zaharul vanilat , berea,untul topit şi se mixeaza cu mixerul bine pana se spumeaza toate ingredientele. După care se adauga faina in ploaie si se mai mixeaza pana la omogenizare . Cu aceasta compozitie se prepara clatitele una cate una .
Se trece la prepararea cremei de vanilie astfel:
se pune intr-o craticioara praful de budinca de al dr oteker şi zaharul peste care se adauga laptele clocotit inainte . Se mai tine putin pe foc pana la omogenizare. Se pune esenta de vanilie si se da la rece.
Se prepara si crema de caramel astfel:
se pune friscalichida pe foc şi cand incepe sa clocoteasca se adauga toate caramelele si se lasa la topit .După care se amesteca şi se va obtine o compozitie putin vascoasa. Se da la rece.
După ce am copt clatitele se incepe umplerea acestora astfel:
se pune pe un platou de servire a prajiturilor( eu am folosit unuldin sticlă mai mare ) cate o clatita peste care se adauga crema de vanilie şi crema de caramel şi iar o foaie de clatita ,crema vanilie şi crema caramel . Şi tot asa pana la ultima foaie care este recomandat sa fie acoperita cu crema de caramel din abundenţă, deoarece aceasta insiropeaza foarte bine intreg tortul.Se da la rece pentru 3-4 ore .După care se poate servi alaturi de cateva cupe de inghetata.
Tortul de clatite cu crema de vanilie si caramel se taie felii ca de tort triunghiulare, asezonate cu 2 cupe de inghetata din diverse arome , felii de piersici crude sau din compot, afine şi cateva frunze de menta verde daca aveti la îndemana.