Clatitele sunt preferatele mele cand vine vorba de deserturi, iar tortul de clatite cu ciocolata si dulceata de gutui mi se pare regina (sau regele) clatitelor.
Clatitele sunt preferatele mele cand vine vorba de deserturi (si nu numai)... cu dulceata, cu miere, cu ciocolata, cu banane, cu orice ar fi, imi plac la nebunie.
Imi aduc aminte cand am facut primul meu tort de clatite... Initial nu a fost in plan sa-l fac, dar pentru ca lucrurile nu au iesit asa cum trebuiau, mi-a venit ideea :) . Facusem o ciocolata de casa care nu s-a intarit si a iesit ca o crema. Pentru ca nu am vrut s-o arunc, m-am gandit sa fac altceva cu ea, asa ca mi-a venit ideea tortului de clatite.
Am facut vreo 10-12 clatite din faina, lapte, oua si zahar vanilat.
Crema de ciocolata o facem asa:
Zaharul se pune intr-un vas cu 100 ml de apa si dupa ce se topeste se mai fierbe 2-3 minute. Se ia vasul de pe foc si se adauga untul amestecandu-se in continuu pana se topeste. Dupa care se adauga si laptele praf si se bate compozitia energic, cu un tel, astfel incat sa nu se faca cocoloase. Se pune si cacaua, iar la final se adauga esentele.
Ungem clatitele cu crema de ciocolata si cu dulceata de care vrem (eu am uns una cu dulceata de gutui, alta cu crema, una cu dulceata si asa mai departe). Apoi imbracam tortul in crema si radem ciocolata deasupra. Dam un pic la rece.
Daca nu vrem sa facem crema, putem unge clatitele cu fineti. De asemenea, putem strecura printre clatite si nuci, stafide, alune, felii de portocala. Eu am pus niste nuci si felii de portocala, pentru ca asta am avut.
Pentru servirea acestei retete de tort de clatite sunt bune niste gutui facute dulceata din camara cu Bunatati din Natura.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post