Deserturi de vara
Pregatim un vas, adaugam faina, amestecam cu un praf de sare, zaharul, praful de copt, coaja de lamaie. Facem o adancitura, adaugam ouale batute, laptele, uleiul, esenta de vanilie. Amestecam bine pana devine omogena sa nu aiba cocoloase. Lasam 30 minute, apoi, intr-o tigaie unsa cu putin ulei, rumenim fiecare clatita pe ambele parti.
Crema-topim ciocolata cu 200 ml frisca,lasam sa se raceasca bine, dupa care mixam pana isi dubleaza volumul, adaugam restul de frisca mixata. 200 g capsune taiate bucati, amestecam bine.
Intr-o tava de chec, o tapetam cu folie alimentara, asezam clatitele in asa fel incat sa treaca peste margine, adaugam 1/3 crema, capsunile (intregi), ungem o clatita cu crema si adaugam deasupra, adaugam restul de crema ramasa si acoperim cu clatitele de pe margine. Dam la rece cateva ore, scoatem terina din tava si o decoram cu ciocolata topita sau dupa preferinta.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post