Flori de dovlecei in aluat de clatite sunt un fel de mancare pe cat de inedit, pe atat de gustos. Pentru a gati flori de dovlecel trebuie intai spalate foarte bine, atat in exterior cat si in interior.
Flori de dovlecei in aluat de clatite sunt un fel de mancare pe cat de inedit, pe atat de gustos. Pentru a gati flori de dovlecel trebuie intai spalate foarte bine, atat in exterior cat si in interior. De la plantele de dovlecei se pot folosi cu incredere si florile. Acestea sunt bogate in vitamine. Floarea de dovlecel contine vitamina A, acid folic si in plus are proprietati diuretice si racoritoare. Cea mai buna veste este ca 100 g de flori de dovlecei au doar 12 calorii.
Ne putem bucura de gustul lor, usor acrisor, consumandu-le umplute cu diferite amestecuri din branza sau carne, pregatite sub forma de desert sau prajite in aluat sarat si servite ca aperitiv.
Din oua, zahar, esenta de vanilie, ulei si faina se face un aluat moale, ca de clatite. Florile de dovlecei se spala, se lasa sa se scurga de apa, li se rup coditele si partile interioare (pistilul si staminele) pentru ca acestea sunt amare.
Florile se trec mai intai prin faina, apoi prin aluat si se prajesc in ulei incins. Se scot pe servete absorbante de hartie.
Florile de dovlecei in aluat de clatite se servesc imediat, pudrate cu zahar praf.
Sursa acestei retete este blogul culinar Truedelights.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post