Filloas, reteta spaniola de clatite cu supa de pui, sunt reprezentative unei zone din Spania (Galicia), recunoscuta pentru calitatea ingredientelor si a tehnicilor culinare de aici.
Ingredientele prezentate in reteta de clatite spaniole, sunt pentru 4 persoane conform retetei spaniole. Acest desert tipic spaniol se serveste in toata perioada anului, cu precadere in perioadele cu festivaluri.
Modalitate de preparare:
Bate bine ouale, amesteca cu restul de lichide pana se omogenizeaza bine, dupa care adauga faina pana cand este bine amestecata. Lasa deoparte sa se odihneasca.
Incalzeste o tigaie pentru clatite, si unge-i fundul cu o bucata de bacon. Bucata de bacon este folosita in reteta originala de clatite, dar se poate inlocui cu unt, care se adauga cat sa acopere fundul tigaii.
Prajeste clatita pana cand e putin rumenita pe o parte, dupa care intoarce-o si pe cealalta parte. Repeta procedura pana cand nu mai ai aluat.
Clatitele spaniole se servesc calde, cu diferite umpluturi sarate.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post