Dutch Poffertjes, desert specific olandez

Se amesteca faina cu drojdia intai, apoi adaugati celelalte ingrediente. Turnati compozitia intr-un flacon (in cazul meu a fost special ptr. asa ceva,

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • faina 250gr
  • lapte 350ml(aproximativ)
  • un pic de sare
  • 1 lingurita de zahar(optional)
  • aroma de vanilie(si lamaie)
  • 1 ou
  • 5 linguri de ulei ptr. compozitie
  • 7gr drojdie uscata
  • tava(a mea e ptr. aragaz dar se gasesc si electrice)
  • 1 flaconas

Mod de preparare

Se amesteca faina cu drojdia intai, apoi adaugati celelalte ingrediente.

Turnati compozitia intr-un flacon (in cazul meu a fost special ptr. asa ceva, dar se poate si cu un flacon de la: ketchup, maioneza sau sosul de ciocolata etc.)

Ungeti formele, apoi puneti in fiecare adancitura.

Ulterior, la fiecare tura se pun cativa stropi de ulei in fiecare forma/ adancitura inainte de-a pune compozitia. Se intorc cat inca sunt lichide deasupra.

Se mai lasa un pic si gata!

Se consuma pudrate cu zahar.
Merg de minune cu frisca si capsuni.

Pofta buna!

Reteta Dutch Poffertjes, desert specific olandez a fost propusa de Mudjahista pe forum culinar.ro

Alte retete de clatite gasiti aici:

Pancake,

Pancake Jamie Oliver,

Mere in coca de clatite

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors