Crepes Suzette

Crepes Suzette este o reteta frantuzeasca de preparare a clatitelor. De obicei in aceasta reteta, clatitele se flambeaza in cognac, primind astfel o savoare unica, de invidiat.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • lapte 500ml
  • oua 3 buc
  • faina 300gr
  • sare
  • zahar vanilinat 10gr.
  • Pentru umplutura :
  • portocale 500 gr
  • taiate bucati mici
  • zahar tos topit in tigae cu alcool de 80 grade stins.

Mod de preparare

Foi de clatite: Se amesteca ingredientele pentru foi, pana obtinem o compozitie potrivit de groasa. Aluatul se va lasa un timp la rece, acoperit. Apoi se vor prepara clatitele la tigaie, cu putin unt.

Umplutura: Puneti in zaharul topit portocalele curatate si taiate si astfel se va forma sosul de portocale cu care umpleti clatita.

Se impacheteaza clatitele saculeti pe care ii puteti lega cu o rondea de lamaie si se orneaza cu frisca deasupra.


De obicei crepes suzette se servesc flambate la masa.

Prajitura cu mere si aluat razuit de post

Prajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.

Mancare de varza cu marar

Mancare de cartofi delicioasa cu masline

Mancarea de cartofi cu masline este o mancare de post simpla si foarte delicioasa. Curatam si spalam cartofii. Curatam si...

Parteneri
Gustos.RO

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios

Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios
ReteteCulinare.RO

Negresa cu cafea, caramel si nuci - de post

Negresa cu cafea, caramel si nuci - de post