Clatite traditionale

Clatitele traditionale sunt cea mai buna varianta pentru un desert rapid si delicios, pentru ca se fac repede si dispar la fel de repede din farfurie.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -2 oua
  • -60 gr faina
  • -15 ml rom
  • -250 ml lapte
  • -15 ml ulei
  • -zahar vanilat
  • -dulceata (dupa preferinte)

Mod de preparare

Intr-o cratita se amesteca galbenusurile, romul, uleiul, 50 ml lapte, iar dupa ce s-au amestecat bine se adauga faina si se freaca cu dosul lingurii pe marginea cratitei pana cand compozitia nu mai are cocoloase, se adauga si restul de lapte, cate putin pana se dilueaza compozitia. Albusurile se bat spuma tare si se adauga in compozitie si apoi se amesteca cu un polonic. Clatitele vor fi foarte fragede. Dupa ce s-a infierbantat tigaia se pune ulei si apoi cate 1/2 de polonic de compozitie, dar nu direct pe flacara si compozitia nu se toarna intr-un singur loc ci circular.


Dupa ce clatitele s-au copt se umple cu dulceata de la Bunatati din natura, le puteti impaturi si in 4, si pudrate cu zahar vanilat .

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors