Clatite etajate

Adaugam putina sare la un ou mai mare, apoi il batem cu telul. Adaugam 120 g faina, apoi amestecam uniform dupa ce adaugam 60 ml apa. Apoi adaugam,

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Aluat:
  • 1 ou
  • 120 g faina
  • 120 ml lapte
  • 60 g unt
  • sare
  • Umplutura:
  • 30 g glucoza
  • 20 g migdale
  • 1 lingurita scortisoara
  • nucsoara
  • 200 ml frisca

Mod de preparare

Adaugam putina sare la un ou mai mare, apoi il batem cu telul. Adaugam 120 g faina, apoi amestecam uniform dupa ce adaugam 60 ml apa.

Apoi adaugam, in portii mai mici, 120 ml lapte, apoi, masa deasa o punem la odihna aprox. ¼ de ora pentru ca particulele de faina sa se umple si aluatul sa fie mai bogat. Sa nu lasam sa stea mai mult pentru ca va deveni tare, iar clatita va deveni si ea tare. Inainte de prajire mai adaugam 60 g unt topit, apoi diluam cu 60 ml apa.

Pana aluatul se odihneste, pregatim umplutura, astfel incat, amestecam 30 g de glucoza cu 20 g miez de migdale macinate cu tot cu coaja, cu 1 lingurita de scortisoara macinata si cu putina nucsoara.

Cu scopul prajirii uniforme, vom folosi o tigaie de teflon, in care punem aluatul corespunzator si prajim la foc moale.

Intai, ungem tigaia cu unt topit, apoi, dupa ce se infierbanta, turnam cam 2/3 din compozitie, dintr-un polonic mai mic.

Cand o parte s-a prajit, o intoarcem pe partea cealalta, intindem desupra uniform 1 lingurita de umplutura si turnam pe ea o alta portie de aluat.

Intindem uniform cu polonicul peste umplutura aromata, si, cand si cealalta parte s-a prajit, intoarcem clatita dubla pe partea cealalta.

Clatitele pregatite astfel se coc pana se termina aluatul. Sa nu punem prea mult aluat peste clatita coapta si umpluta deja, pntru ca nu se poate intari si se imprastie.

Dupa care lasam clatitele etajate sa se raceasca pe o tava rotunda, apoi o taiem felii.

Unele felii la eliberam sa fie un spatiu de aprox. 1 cm intre ele, apoi batem cam 200 ml frisca racita . Adaugam La frisca batuta pe jumatate adaugam 2 linguri de glucoza, 1 lingurita aroma de migdale si o batem pana se intareste.

In final, umplem unele goluri dintre felii cu frisca, iar frisca ramasa o ungem deasupra in partea laterala. Se serveste rece sau prospata, dar maturate in frigider este si mai gustoasa.

Ca desert este suficienta pentru 4 persoane. La servire, unele felii le scoatem cu lopatica pentru tort.

Cei ce prefera prajiturile cu gust de punci, pot adauga la frisca si aroma de rom.

Pofta buna!

Alte retete recomandate

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors