In primul rand se face amestecul pentru clatite si se lasa sa se odihneasca, asta e valabil pentru toate tipurile de clatite. Se curate perele, se tai
In primul rand se face amestecul pentru clatite si se lasa sa se odihneasca, asta e valabil pentru toate tipurile de clatite.
Se curate perele, se taie in jumatate si se scot samburii,
Se taie perele in bucatele si se stropesc cu suc de lamaie;
Se fac clatitele;
Se pun perele impreuna cu mierea intr-o tigaie la foc, pana se caramelizeaza frumos perele, se amesteca din cand in cand;
Zmeura pe care am folosit-o, ca dealtfel si menta era inghetate, asa ca le-am lasat frumos la dezghetat; teaca de vanilie am taiat-o pe lungime in vreo 5 bucati (la reteta oricum era 4)
Am ales cateva boabe de zmeura nu foarte strivite de zmeura si le-am pus deoparte;din restul zmeurei se face un sos.
Eu am facut asa:
Restul de zmeura am pasat-o;apoi am dat-o prin sita, ca sa scap de seminte. I-am adaugat niste vin alb, doua plicuri zahar vanilat si nu am fiert-o sau incalzit-o pentru ca voiam sosul rece si crud.
Aranjarea:
In centrul clatitei se pun pere caramelizate;
Se aduna marginile acesteia si se leaga cu o fasie din teaca de vanilie;
Se pun pe o farfurie doua linguri de sos, se pune clatita in mijloc si se orneaza cu zmeura si menta;
Pofta buna!
Reteta Clatite cu pere caramelizate a fost propusa de aldaesme pe forum culinar.ro
Alte retete cu pere gasiti aici:
Tort de pere,
Chec cu pere si zahar caramel,
Flognarde aux poires (prajitura cu pere)
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post