Se bat bine ouale cu un praf de sare intr-un vas mai mare. Se adauga o cana de lapte si faina treptat, amestecand mereu si avand grija sa nu se formez
Se bat bine ouale cu un praf de sare intr-un vas mai mare. Se adauga o cana de lapte si faina treptat, amestecand mereu si avand grija sa nu se formeze cocoloase.
Se adauga si restul de lapte, obtinandu-se o compozitie destul de subtire. Intr-o tigaie de teflon unsa cu foarte putin ulei se prajesc clatitele in mod uniform pe ambele parti.
Se pun patru linguri de zahar intr-un vas sa se caramelizeze. Cand incepe sa se formeze spuma, se ia vasul de pe foc si se lasa cateva minute. Se adauga o lingura de zahar si se mai pune caramelul pe foc pana cand incepe sa clocoteasca. Se amesteca restul de lapte cu faina, avand grija sa nu se formeze cocoloase si se toarna putin cate putin in caramelul de pe foc. Dupa ce a dat in cateva clocote, se adauga doua linguri de unt. Separat, se amesteca doua oua cu restul de zahar si cu restul de unt. Se adauga zaharul vanilat, omogenizand foarte bine. Aceasta crema de oua si unt se amesteca apoi cu crema caramel. Pe foile de clatite se presara nuca macinata si se intinde crema caramel, apoi se ruleaza. Se pot servi cu frisca sau inghetata.
Alte retete clatite recomandate
Ciocolata de casa
Placinta cu mere
Tarta cu visine
Un desert pe cat de simplu, pe atat de nevinovat si gustos :)
Desert rulada cu mac si lamaie si sos de fructe de padureReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce