Se rad portocalele, apoi se storc. Se stoarce si jumatate de lamaie. Se taie cojile ramase in patrate;e de 3-4 cm. Intr-o tigaie se topeste untul si s
Se rad portocalele, apoi se storc. Se stoarce si jumatate de lamaie. Se taie cojile ramase in patrate;e de 3-4 cm. Intr-o tigaie se topeste untul si se adauga zaharul si coaja de portocala. Cand incepe zaharul sa se caramelizeze, se scot bucatile mari de coaja de citrice, se adauga sucul de portocala si cel de lamaie si se fierbe pana incepe zaharul sa se dizolve. Se adauga lichiorul de portocale si se flambeaza 30 de secunde. Se glazureaza pe ambele parti clatitele. Se impatura fiecare clatita in trei si se asaza cate 3-4 intr-o tigaie. Se pune pe foc, se pudreaza cu zahar, se adauga coniac cu lingura si se flambeaza.
Se servesc stropite cu sos de portocala.
Alte retete de dulciuri:
Prajituri simple Tiramisu Papanasi fierti
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post