Clatitele sunt un desert binevenit oricand, dar trebuie sa recunosc ca preferatele mele sunt cele cu ciocolata. Am ales aceasta umplutura pentru reteta, dar pot fi folosite o multime de alte combinatii
Clatitele sunt un desert binevenit oricand, dar trebuie sa recunosc ca preferatele mele sunt cele cu ciocolata. Am ales aceasta umplutura pentru reteta, dar pot fi folosite o multime de alte combinatii.
Se face aluatul de clatite: faina se amesteca cu cacao, se pune intr-un bol in care se face o scobitura la mijloc, in care se pun ouale. Se amesteca incet, cand nu mai este masa lichida (de la oua) incepe sa se adauge putin cate putin laptele, pana avem o compozitie cremoasa (nu foarte lichida). Portionam cu ajutorul unui polonic si prajim clatitele. Mai puteti adauga in aluat si zahar dupa gust, coaja de portocala razuita, sau de lamaie.
Lasam clatitele astfel formate sa se raceasca si pregatim intre timp umplutura. O sa va spun un secret, mie imi place inghetata moale, asa ca inainte sa o folosesc o pun putin la cuptorul cu microunde, cam 10 secunde e suficient.
Fructe am folosit kiwi, banane si capsuni pentru ca asta aveam in frigider, si am "aruncat" niste frunze de menta pe acolo si niste sirop de ciocolata.
Mai sunt zile in care umplu clatitele cu ciocolata cu crema ganache cu lichior, asa, mai pentru adulti :).
Se servesc impreuna cu cei dragi. Pofta buna!
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post