Clatite cu cacao, ricotta si visine

Cele mai bune clatite sunt cele facute cu bere.

Portii
6
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pt clatite:
  • -2 oua
  • -300 ml lapte
  • -200 gr faina
  • -50 gr zahar
  • -50 gr cacao
  • -extract de vanilie sau rom
  • -un praf de sare
  • -200 ml bere blonda
  • Pt umplutura:
  • -250 gr ricotta
  • -100 ml frisca
  • -50 gr zahar pudra
  • -visine congelate sau din borcan scurse bine

Mod de preparare

Intr-un castron punem ouale impreuna cu zaharul si sarea. Le batem bine. Adaugam extractul de vanilie/rom, jumate din lapte, jumate din faina si cacao. Omogenizam si continuam sa adaugam restul ingredientelor: laptele, faina si berea.

Aluatul obtinut il punem la frigider pentru jumate de ora.

Pe o tava de clatite incinsa bine punem cate o jumate de polonic din aluat , le intidem sa fie cat mai subtiri si le coacem pe ambele parti.

Umplutura:

Ricotta o batem impreuna cu frisca si cu zaharul pana cand se omogenizeaza si se intareste frisca. Luam clatitele una cate una si le ungem cu ricotta, asezam si cateva visine (eu am pus pe o clatita cate 5 visine).

Rulam clatitele si servim calde.

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors