Aluatul pentru clatite se prepara cu 2 ore inainte. Se pune faina intr-un vas, se face o adancitura in mijloc, se pun in ea 2 lingurite de unt topit,
Aluatul pentru clatite se prepara cu 2 ore inainte. Se pune faina intr-un vas, se face o adancitura in mijloc, se pun in ea 2 lingurite de unt topit, 3 oua batute ca pentru omleta, zaharul, un praf de sare, se amesteca elementele incorporand, putin cate putin, berea, apoi laptele, pentru a obtine o pasta fluida care se lasa sa se odihneasca. Untul care se foloseste pentru prajit se tine, pana la folosire, in congelator. Untul folosit pentru garnitura se taie bucatele, se pun intr-un bol si se inmoaie cu lingura de lemn. Se freaca pana se face ca o crema. Cand s-a inmuiat, untul se incorporeaza in zaharul nerafinat, se pune scortisoara si se freaca in continuare pana se obtine o pasta fina, care se da la rece, dar nu in congelator. Se incinge bine o tigaie, se infige o furculita in untul scos din congelator si se freaca repede fundul tigaii, peste care se toarna o cantitate mica din aluatul de clatite. Se intinde bine aluatul in tigaie si cand se desprinde clatita usor, se unge cu unt si se intoarce. Untul pentru uns tigaia se tine la rece pana se termina aluatul. Se scoate clatita, se unge cu unt amestecat cu zahar nerafinat si se pliaza.
Clatitele se servesc foarte fierbinti.
Alte retete de dulciuri:
Prajitura cu prune
Tiramisu
Placinta cu mere
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post