Clatite pregatita cu multa dragoste
Intr-un castron punem ouale impreuna cu zaharul si sarea . Le batem bine . Adaugam coaja de la o lamaie,jumate din lapte , jumate din faina si jumate din bere. Omogenizam si continuam sa adaugam restul ingredientelor : laptele, faina si berea.
Aluatul obtinut il punem la frigider pentru jumate de ora.
Pe o tava de clatite incinsa bine punem cate o jumate de polonic din aluat, le intidem sa fie cat mai subtiri si le coacem pe ambele parti.
Umplutura: Eu am inceput prin a face caramelul: intr-un vas am pus zaharul si l-am lasat sa se topeasca pana cand a avut o culoare frumoasa. Atentie sa nu se arda. Peste zahar, cu mare grija, turnam frisca si lasam sa fiarba pana cand zaharul se topeste si rezulta un sirop grosut.
Turnam intr-un borcan si lasam deoparte . In alt vas punem pe foc sa se topeasca 2 linguri de zaha.
Cand este lichid adaugam vinul . Zaharul se va intari din nou , dar lasam pe foc mic pana cand se topeste din nou.
Adaugam bananele taiate rondele subtiri si le amestecam fara sa le rupem pentru a ajunge acest sirop pe toate bucatile de banana. Oprim focul si lasam deoparte.
Clatitele calde le impaturim si punem peste ele banane si caramel sau se pot aseza clatitele in cupe si servi cu inghetata, banane si caramel .
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post