Clatite caramelizate cu portocale sunt un desert siimplu de realizat, perfect in perioada de iarna. Clatitele cu portocale caramelizate sunt delicioase.
Aluatul de clatite il preparam astfel: se bat ouale putin cu telul, apoi adaugam laptele, uleiul, coaja de portocala rasa, zaharul vanilat, putina sare si la sfarsit adaugam pe rand faina amestecand incontinuu cu telul, pana obtinem un aluat de consistenta unei smantani fluide. In tigaie se pune putin ulei si pe rand se coc 8-9 clatite mai mari.
Sosul:
Punem zaharul la topit in tigaie, cand acesta s-a topit adaugam sucul de la 2 portocale si 1 lingura esenta de vanilie. Amestecam cu o lingura de lemn 3-4 minute pana se amesteca zaharul cu sucul de portocale.
Se impatureste cate o clatita si pe rand le punem in sosul din tigaie, se intorc pe ambele parti.
Se poat servi clatitele cu portocale, capsuni si frisca.
Pofta buna!
Serviti clatitele caramelizate cu portocale calde.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post