Clatite banatene cu branza si smantana este o reteta delicioasa de clatite la cuptor, clatite umplute cu branza si acoperite de bezea.
Clatitele:
Se amesteca ouale,cu lingura de ulei si sarea. Se adauga faina si laptele si amestecam bine ca sa nu ramana cocoloase. Se toarna apa minerala,clatitele trebuie sa fie mai grosute decat cele obisnuite.
Se lasa compozitia la frigider 30 de minute,apoi prajim clatitele. Am folosit tigaia de ceramica de la Dmail si nu a trebuit sa folosesc nici un pic de ulei.
Ies 8-10 clatite,depinde cat de groase le faceti.
Umplutura:
Se amesteca toate ingredientele si se vor umple clatitele cu aceasta compozitie.
Se ruleaza in forma de pachetele si se aseaza in tava.
Crema:
Se face un sos din toate ingredientele si se toarna peste clatite. Se da tava la cuptor si se tine cam 8-10 minute (depinde de cuptor) sau pana incepe sa se inchege sosul de vanilie.
Bezeaua:
Se bat albusurile cu zaharul. Mixerul meu tocmai se stricase si n-am prea avut rabdare cu furculita,dar ar trebui sa iasa o bezea tare.
Se pune bezeaua peste clatite si se da tava inapoi la cuptor. Se tine pana se rumeneste bezeaua si se servesc clatitele banatene calde sau reci.
Functii Philips Multicooker:
functia de coacere
functia de iaurt
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post