Se bat galbenusurile cu 2 linguri zahar, se adauga 3 linguri cacao -s e freaca in continuare-se adauga laptele si se amesteca pana la omogenizare. Dup
Se bat galbenusurile cu 2 linguri zahar, se adauga 3 linguri cacao -s e freaca in continuare-se adauga laptele si se amesteca pana la omogenizare. Dupa aceea se adauga albusurile batute spuma; se toarna restul de zahar amestecandu-se in continuare. Se da deoparte si se pregateste umplutura de branza: se freaca branza cu putin zahar se toarna zaharul vanilat si se freaca cu 2-3 linguri de smantana-se da deoparte.
Coca de faina se amesteca bine cu apa minerala si apa obisnuita pana se face un aluat de consistenta unei smantane nu prea groase. Se incinge o tigaie potrivita pentru clatite (evident cu ulei), se scurge si toarna cu un polonic de supa aluat de clatita la prajit-clatitele se rumenesc uniform pe ambele parti.
Cand s-a terminat tot aluatul de prajit, clatitele se umplu cu branza pregatita ca mai sus, se ruleaza si se pun intr-un graten, se toarna smantana si se dau la cuptor la rumenit.
Se servesc ori calde, ori reci, eventual flambate.
Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...
Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios