Cipsurile din fructe uscate sunt o gustare de post delicioasa si sanatoasa. Poti pregati cipsurile din fructe oricand, pentru o gustare sanatoasa si de ce sa nu recunoastem, gourmet :).
Incalzeste cuptorul la 100 de grade. Daca ai un cuptor cu ventilatie, porneste-o. Umple un castron cu apa rece si stoarce aici zeama de lamaie. Taie fructele felii subtiri, un peeler sau razatoarea speciala iti va fi de ajutor, si trecele prin apa cu lamaie ca sa nu se oxideze.
Aseaza hartie pentru copt intr-o tava, scutura fructele de apa si aseaza-le in tava intr-un singur strat. Presara zahar si scortisoara.
Lasa-le la cuptor intre 1:30 si 2 ore. Dupa ce se racesc devin crocante si aromate.
Daca vrei niste cipsuri de fructe de post si mai aromate, poti sa zdrobesti 2 cuisoare impreuna cu scortisoara, pe care apoi sa le amesteci cu zaharul.
In ultima perioada de timp am mai copt ceva prajituri, nu neaparat pentru testare, ci ca sa vedem care ne place mai mult, ca...
Desert prajitura cu nuca, visine si crema de vanilie