Estefara coacere. o reteta
Biscuiti se rup si se pun in blender.Se macina marunt si se adauga untul topit.Se amesteca bine. Intr-o forma rotunda sau patrata (eu am doar patrata) cu pereti detasabili se aseaza stratul de biscuiti cu unt si se taseaza bine eventual cu fundul unui pahar pentru a iesi cat mai drept.Se lasa la rece timp de o jumatate de ora.Intre timp pregatim crema si jeleul. Pentru crema se pune prima data gelatina in apa rece ca sa se unfle timp de 8-10 minte timp in care intr-un castron se blendareste branza pana este o pasta fina apoi adaugam zaharul pudra si cel vanilat.Mixam mai departe cu mixerul putin pana se leaga apoi adaugam treptat frisca lichida si mixam pana se face cao crema pufoasa.Gelatina dupa ce s-a umflat se pune in laptele fierbinte dar racit putin ca sa se poata dizolva mai bine(daca pui gelatina direct in laptele fierbinte nu isi mai face efectul).Gelatina o adaugam apoi in crema putin cate putin. Pentru jeleu curatam capsunile si le punem pe foc impreuna cu zaharul cam 5 minute pana se leaga putin.Intre timp pui gelatina in apa ca sa se unfle.Jeleu se ia de pe foc si se lasa cateva minute(10 min) apoi il blendarim (il facem pasta cu blenderul)si il lasam sa se raceasca apoi adaugam gelatina si se amesteca pana se dizolva toata gelatina. Asamblare: Peste stratul de biscuiti punem pe marginea formei caspuni taiate in doua in picioare, punem crema de branza, nivelam si il punem la rece. Cand s-a intarit putin adaugam jeleul de capsuni.Se tine la rece cateva ore bune.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post