Tarta cu marmelada

Tarta cu marmelada este un desert delicioa. Pentrua pregati aceasta reteta de prajitura veti avea nevoie de marmelada, faina, zahar si putin timp liber.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 200 gr faina
  • 160 gr zahar
  • 2 oua+ un galbenus
  • 160 gr unt
  • sare
  • o lingurita praf de copt
  • marmelada de prune

Mod de preparare

Am amestecat 200 de gr de faina de griu cu 160 de gr de zahar, un strop de sare si o lingurita de praf de copt Am amestecat 2 oua intregi si un galbenus cu coaja rasa de la o mandarina (puteti folosi lamiie sau portocala) plus 160 de gr de unt la temperatura camerei, deci moale.

Am facut gaura in mijlocul fainii si am pus amestecul de deasupra dupa care am luat compozitia si am intins-o cu lingura intr-o forma de silicon cu diametrul de 28 de cm. Deasupra am intins continutul unui borcan mic de marmelada de prune si am copt la 180°C pentru 40 de minute.


Se serveste cu o ceasca de ceai sau cafea.
Reteta Tarta cu marmelada a fost propusa de Adriana Nicoleta Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro
Alte retete recomandate:

Prajitura cu mere si aluat razuit de post

Prajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.

Mancare de varza cu marar

Mancare de cartofi delicioasa cu masline

Mancarea de cartofi cu masline este o mancare de post simpla si foarte delicioasa. Curatam si spalam cartofii. Curatam si...

Parteneri
Gustos.RO

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios

Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios
ReteteCulinare.RO

Negresa cu cafea, caramel si nuci - de post

Negresa cu cafea, caramel si nuci - de post