Tarta cu crema pasticcera si banane arata la fel de bine pe cat de buna e la gust. Ti se topeste pur si simplu in gura si nu e greu de facut.
Se bat ouale cu apa si zaharul, se adauga faina cu praful de copt. Se toarna compozitia intr-o forma de tarta si se da la cuptorul preincalzit pentru 15-20 de minute. Se rastoarna pe un platou/farfurie si se lasa sa se raceasca.
Se face crema astfel: punem la fiert laptele, aromele si jumatate din cantitatea de zahar. Pentru un gust excelent punem si un baton de vanilie dar nu inainte de a scoate semintele din el. Punem si cealalta jumatate de zahar cu faina si galbenusele. Cand laptele fierbe, se da la o parte (se strecoara) si se adauga cate un polonic de lapte cald in amestec. Amestecam bine totul si se pune iar pe foc pana da intr-un clocot.
Pe blatul racit complet se intinde crema.
Se taie feliute doua banane si se aseaza pe crema. Am facut sosul de ciocolata din ingredintele pentru sos. Este un sos de ciocolata simplu facut pe baie de aburi. Trebuie lasate toate ingredientele sa se topeasca si sa se contopeasca. Turnam sosul cu grija peste tarta si o dam la rece.
Pofta buna! Reteta Tarta cu crema pasticcera si banane a fost propusa de aliza pe forum culinar.ro
Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...
Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios