Nu toata lumea adora suprizele, dar aceasta surpriza dulce cu siguranta va fi pe placul oricui se va bucura de ea. Este o reteta de chec cu visine delicioasa.
Intr-un castron punem untul topit, cu zaharul tos si zaharul vanilat. Mixam foarte bine. In timp ce mixam inglobam ouale pe rand, unul cate unul. Apoi adaugam cate putin din faina amestecata cu praful de copt si cacaoa, mixam. Adaugam laptele si mixam in continuare. Obtinem o compozitie mai densa.
Punem intr-o tava de chec unsa si tapetata, si bagam la cuptor la 180 de grade pt 40-45 min. Cat se face checul, ne ocupam de umplutura. Intr-un castron punem frisca lichida impreuna cu praful intaritor si zaharul si mixam pana ce sta frisca teapana in castron. Taiem cu maiestrie capacul de la chec, pe urma il taiem in forma de V, organele scoase din chec le amestecam cu frisca ( va orientati daca puneti sau nu toata umplutura) si cu ajutorul unui cutit tapetam V-ul cu frisca.
Punem un rand de visine, peste randul de visine punem in continuare frisca, aranjam estetic, si punem iar visine. Punem si restul de frisca, aranjati cocoasa la chec. Cele 50 de gr. de ciocolata le topiti si spritati checul.
Checul cu visine si frisca se taie cam dupa 1 ora, timp in care lasati la frigider.
Reteta Surprise cake a fost propusa de Pocahontas pe forum culinar.ro
Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...
Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios