Stea de Craciun

Se bat ouale cu zaharul, se adauga untul topit, apoi faina si maiaua facuta cu lapte si drojdie, eu am bagat la robot sa framante apoi adaugati fructe

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 400 gr faina
  • 180 gr unt
  • 150 gr zahar
  • 5 oua
  • 100 ml lapte
  • 1 cub drojdie proaspata ( clasic pentru 500 gr faina)
  • coaja la 1 lamaie
  • 1 esenta de vanilie
  • fructe candite
  • migdale fulgi si intregi
  • stafide

Mod de preparare

Se bat ouale cu zaharul, se adauga untul topit, apoi faina si maiaua facuta cu lapte si drojdie, eu am bagat la robot sa framante apoi adaugati fructele, migdalele fulgi, stafidele si puneti la dospit pana isi dubleaza volumul (eu am pus in forma de copt).

Am decorat cu migdalele si inainte sa bagati la cuptor se unge cu unt topit si presarat graunte de zahar daca aveti.

Se pune la cuptor preincalzit 220 gr ventilat 10 minute apoi se reduce temperatura la 180 gr si alte 40 de min.


Ideal pentru mic dejun, ceai, cafea, nu este foarte dulce.

Pofta buna!

Reteta Stea de Craciun a fost propusa de kismoni pe forum culinar.ro

Alte retete de checuri gasiti aici:

Chec cu nuca si cacao ,

Chec de cacao cu glazura ,

Chec cu fistic si cacao .

Prajitura cu mere si aluat razuit de post

Prajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.

Mancare de varza cu marar

Mancare de cartofi delicioasa cu masline

Mancarea de cartofi cu masline este o mancare de post simpla si foarte delicioasa. Curatam si spalam cartofii. Curatam si...

Parteneri
Gustos.RO

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios

Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios
ReteteCulinare.RO

Negresa cu cafea, caramel si nuci - de post

Negresa cu cafea, caramel si nuci - de post