Pandispan cu visine caramelizate

1. Bati albusurile separat, adaugi galbenusurile, pe care le-ai frecat mai intai cu zaharul, uleiul, apoi torni faina pe care ai amestecat-o cu praful

Timp pregatire
85 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 6 oua
  • 10 linguri zahar
  • 5 linguri ulei
  • 10 linguri cu varf faina
  • 2 plicuri praf de copt
  • 2 pliculete vanilie
  • coaja de la 1 lamaie
  • un praf de sare
  • 1 lingura scortisoara
  • 1 kg visine
  • 3 plicuri glazura cu gust de caramel

Mod de preparare

1. Bati albusurile separat, adaugi galbenusurile, pe care le-ai frecat mai intai cu zaharul, uleiul, apoi torni faina pe care ai amestecat-o cu praful de copt.

2. Adaugi si un praf de sare.

3. Ungi 2 tavi de cozonac sau de chec cu unt si le tapetezi cu faina.

4. Torni compozitia in cele 2 tavi.

5. Scoti samburii visinelor si amesteci visinele cu 2 linguri de faina si cu 1 lingura de scortisoara.

6. Torni compozitia in tavile cu pandispan.

7. Dai la cuptor pentru 40 de minute.

8. Cand sunt coapte, le scoti din tavi si le lasi la racit.

9. Prepari glazura dupa instructiunile de pe plic si o torni peste pandispan.

10. Dai la rece pentru 30 minute.

11. Tai pandispanul felii si daca nu folosesti glazura de caramel, il pudrezi cu zahar.

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors