Pandispanul cu mere este o reteta de prajitura cu mere intregi, foarte simplu si usor de realizat.
Se curata merele se taie pe jumatate si se scot cotoarele.
Se unge o tava de pandispan, sau o cratita, cu margarina si se tapeteaza cu zahar tos.
Se pun merele taiate in jumatati si cu partea de deasupra taiate acordeon. Intre taieturi se pune cu o lingurita zahar tos si se pudreaza cu scortisoara. Se da tava la cuptor.
In acest timp se prepara pandispanul: se aleg albusurile(4) si se bat spuma, se adauga zaharul(4), se pune uleiul(4), se adauga si galbenusurile. Se bate bine si cu grija se adauga faina. Se amesteca usor pentru a nu se lasa, si se pune si pliculetul de zahar vanilat si pentru siguranta un pliculet de praf de copt.
Se scoate tava din cuptor si se pune amestecul peste mere. Se da din nou la cuptor pentru 20 minute.
Dupa ce l-ati incercat (sa fie copt) se scoate, se lasa putin sa se raceasca si cu grija se rastoarna pe un platou-merele trebuie sa fie deasupra.
Daca dorim un tort, alegem tava rotunda pentru pandispanul cu mere si se poate imbraca in frisca.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post