Pandispan cu mere

Pandispanul cu mere este o reteta de prajitura cu mere intregi, foarte simplu si usor de realizat.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 oua
  • 4 linguri faina
  • 4 linguri ulei
  • 4 linguri zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 virf cutit sare
  • 1 kg mere
  • scortisoara macinata

Mod de preparare

Se curata merele se taie pe jumatate si se scot cotoarele.
Se unge o tava de pandispan, sau o cratita, cu margarina si se tapeteaza cu zahar tos.
Se pun merele taiate in jumatati si cu partea de deasupra taiate acordeon. Intre taieturi se pune cu o lingurita zahar tos si se pudreaza cu scortisoara. Se da tava la cuptor.

In acest timp se prepara pandispanul: se aleg albusurile(4) si se bat spuma, se adauga zaharul(4), se pune uleiul(4), se adauga si galbenusurile. Se bate bine si cu grija se adauga faina. Se amesteca usor pentru a nu se lasa, si se pune si pliculetul de zahar vanilat si pentru siguranta un pliculet de praf de copt.
Se scoate tava din cuptor si se pune amestecul peste mere. Se da din nou la cuptor pentru 20 minute.
Dupa ce l-ati incercat (sa fie copt) se scoate, se lasa putin sa se raceasca si cu grija se rastoarna pe un platou-merele trebuie sa fie deasupra.


Daca dorim un tort, alegem tava rotunda pentru pandispanul cu mere si se poate imbraca in frisca.

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors