Guguluf pufos cu lamaie

Nu exista reteta de guguluf mai aromata ca si aceasta cu lamaie. Acest chec minunat este pufos si aromat, perfect pentru o gustare dulce.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 300g faina
  • 200g faina de malai
  • 100g unt
  • 50g zahar
  • 4 oua
  • 200ml suc de portocale
  • zeama de la 2 lamai
  • 3 linguri lichior de portocale (sau cognac)
  • un varf de cardamon
  • 1 lingurita praf de copt
  • Pentru sirop:
  • 200g zahar
  • 100g apa
  • 100g apa de portocale

Mod de preparare

Pune sucul de portocale la foc mediu si adauga faina de malai cand incepe sa fiarba. Amesteca bine si pune deoparte in timp ce incingi cuptorul la 170 de grade. Adauga in amestecul de faina de malai coaja de portocala, lichiorul si cardamonul si amesteca pana la omogenizare. La final adauga faina amestecata cu praful de copt.

Toarna amestecul in forma pregatita si da la cuptor pentru 15-20 de minute.

Pentru a prepara siropul amesteca ingredientele, adu la punctul de fierbere si lasa pentru 5-6 minute. Toarna siropul cald deasupra prajiturii.


Checul pufos cu lamaie se serveste insiropat.

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors