Floare aromata

Se bate spuma untul cu zaharul, esenta, coaja de portocala si sarea pana se topeste zaharul. Se adauga pe rand galbenusurile. Se amesteca faina cu pra

Timp pregatire
85 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 250 g unt
  • 150 g zahar
  • 1 esenta de vanilie
  • 4 oua
  • 500 g faina
  • 1 praf de sare
  • 1 plic praf de copt
  • 125 ml lapte
  • pesmet
  • coaja rasa de la o portocala

Mod de preparare

Se bate spuma untul cu zaharul, esenta, coaja de portocala si sarea pana se topeste zaharul. Se adauga pe rand galbenusurile.

Se amesteca faina cu praful de copt si se adauga in compozitie alternativ cate o faina si o lingura de lapte.

Se amesteca pana se omogenizeaza compozitia.

Se bat albusurile spuma si se incorporeaza in aluat amestecand usor cu o lingura de lemn de jos in sus.

Se toarna aluatul intr-o forma cu gaura la mijloc, unsa si tapetata cu pesmet.

Se coace in cuptorul bine incins, la foc mic circa o ora iar apoi se scoate si se lasa sa se raceasca 10 minute in forma.

Se desprinde cu grija de marginile formei si se rastoarna.
Se pudreaza cu zahar si se serveste.

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors