Deliciu cu miere

Se amesteca faina cu praful de copt, nucsoara si scortisoara. Se bate oul ca pentru ompleta si se amesteca cu uleiul si laptele, apoi se adauga mierea

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 cana miere
  • 3 cani faina
  • 3 lingurite praf de copt
  • 1 lingura scortisoara
  • 1/4 lingura nucsoara macinata
  • 2 cani lapte
  • 1 ou
  • 2 linguri ulei
  • 1 cana fructe confiate sau stafide si rahat
  • Pentru glazura: 100 g ciocolata de menaj
  • 1 nuca de unt
  • 50 g migdale pentru decor

Mod de preparare

Se amesteca faina cu praful de copt, nucsoara si scortisoara.

Se bate oul ca pentru ompleta si se amesteca cu uleiul si laptele, apoi se adauga mierea.

Se amesteca bine si se toarna compozitia peste amestecul de faina.

Se mixeaza pana se omogenizeaza totul. Se adauga fructele confiate amestecand cu o lingura de lemn de jos in sus.

Se toarna compozitia in tavile unse si tapetate si se coace la foc mic circa 50 de minute.

Se topeste ciocolata la bain-marie, se adauga untul si se freaca bine pentru a se omogeniza.

Se pun checurile pe un gratar si se glazureaza cu ciocolata calda si se orneaza cu migdale curatate.
Se serveste rece.

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors