Ciambella al arancia, chec cu portocale

Ciambella al arancia este o reteta braziliana de chec parfumat, pufos, cu un gust inconfundabil. Este un chec atat de bun ca se termina prea repede :).

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2 portocale
  • 4 oua
  • 250 gr zahar
  • 200 ml ulei
  • 200 ml suc portocale
  • 300 gr faina
  • 1 plic praf copt
  • GLAZURA:
  • 100 gr zahar praf
  • sucul de la jum.lamaie/portocala (am facut cu glazura de ciocolata).

Mod de preparare

1. Se bat ouale cu zaharul pana cand obtinem un rezultat cremos.

2. Se adauga uleiul, sucul de portocale, aproape toata coaja rasa de la ambele portocale (oprim un pic pt decor) si faina amestecata cu praful de copt. Se mai amesteca cu mixerul 3 minute.

3. Se pune aluatul intr-o forma de ciambella (cu gaura la mijloc) tapetata cu unt si faina si se introduce in cuptorul preinalzit la 200 grade pentru 50-55 minute (a mea a fost gata in 30 minute).


Pofta buna! Reteta Ciambella al arancia a fost propusa de Laura_A pe forum culinar.ro

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert banana bread cu alune si ciocolata

Deoarece aveam niște banane foarte coapte, m-am gândit că ar fi păcat să le aruncăm și-am pregătit un desert...

Desert banana bread cu alune si ciocolata
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala