Daca iti e pofta de un desert cu arome de fructe, am eu o solutie si rapida si gustoasa: Chec zebra cu portocale sau chec marmorat ! Singura problema e ca nu te vei putea opri dupa o singura felie
Pentru aceasta reteta eu voi folosi robotul multifunctional de bucatarie Ankarsrum. Voi monta bolul de plastic si telurile duble cu care voi mixa albusurile.
Pentru inceput separa ouale si bate albusurile cu putina sare pana se intaresc. Adauga apoi treptat zaharul, pana obtii o bezea. Separat, bate galbenusurile cu uleiul, cu ajutorul unui tel. Adauga sucul proaspat de portocale si vanilia. Rastoarna praful de copt peste faina si cerne-o peste compozitie. Amesteca usor cu o spatula pana se incorporeaza toata faina.
Pune bezeaua peste compozitia de chec, putin cate putin, amestecand cu spatula de jos in sus. Imparte compozitia in doua parti egale. Pune apa fierbinte peste praful de cacao si incorporeaza intr-unul din bolurile cu compozitie de chec. In celalalt bol pune coaja de portocala.
Tapeteaza cu ulei si faina doua forme de chec si alterneaza cele doua compozitii, pornind din centrul formei si punand mereu deasupra, in acelasi loc.
Pune checurile in cuptorul preincalzit la 170 de grade si lasa-le 40-45 de minute. Fa testul cu scobitoarea sa vezi daca sunt gata.
Scoate tavile din cuptor, apoi rastoarna checurile pe un prosop curat si lasa-le la racit. Pudreaza-le cu zahar si taie felii generoase.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post