Chec tigrat

Pe cat de aspectos...pe atat de delicios!!

Portii
4
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 8 oua;
  • 250 g zahar;
  • 230 g faina;
  • 70 ml ulei;
  • esenta de Aroma de vanilie
  • 1 lingura de cacao;
  • colorant alimentar galben;

Mod de preparare

Pentru inceput vom separa galbenusuri de albus si vom bate albusurile spuma tare cu jumatate din cantitatea de zahar(125 g). Separat,galbenusurile le frecam cu restul de zahar pana cand acesta se topeste.Apoi incorporam uleiul ca la maioneza si adaugam si esenta de vanilie. Dupa aceasta vom amesteca cu o spatula galbenusurile cu bezeaua de albusuri,dupa care vom turna si faina.Amestecam compozitia usor pana la omogenizare. Compozitia obtinuta o impartim egal in 3 vase:compozitie,compozitie in care punem 2-3 picaturi de colorant galben,compozitie amestecata cu 1 lingura cacao. Turnam compozitia in 3 pungi care le taiem la varf,dupa care in tava de copt tapetata cu faina vom turna compozitia alternand culorile. Dupa fiecare rand vom presura cacao,apoi repetam operatia pana terminam compozitia din pungi. Introducem tava la cuptor pentru 30 de minute la foc potrivit.

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors