Stiti acele prajiturele din comert care ti se topesc in gura si sunt sfaramicioase? Ei bine, reteta noastra de chec sfaramicios cu cicoare si caramel este la fel, dar fara conservanti si E-uri.
Acest chec se prepara incredibil de usor, nu ai nevoie de multe ingrediente, si dispare din tava vazand cu ochii. Pur si simplu nu te poti abtine sa nu mai "gusti" inca o bucatica.
Mixam bine galbenusurile impreuna cu zaharul, pana cand sunt pufoase, s-au deschis la culoare si zaharul s-a dizolvat. Adaugam pe rand cele 5 linguri de faina amestecate cu praful de copt si cicoarea, amestecand usor.
Punem la foc mic frisca lichida impreuna cu caramelele, si le topim impreuna pana cand obtinem un caramel dens, nu foarte gros si lasam deoparte pana terminam aluatul pentru chec.
Batem albusurile spuma cu un varf de sare, ca pentru bezea. Adaugam o lingura din albusuri im amestecul de galbenusuri, dupa care adaugam si restul compozitiei amestecand usor, de jos in sus.
Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt, scuturam de 2-3 ori tava ca bulele de aer sa iasa la suprafata, si turnam intr-o linie dreapta deasupra caramelul.
Dam checul la cuptorul preinacalzit la 160 de grade, pentru 35-40 de minute, pana trece testul cu scobitoarea.
Checul sfaramicios cu cicoare si caramel se serveste atat rece cat si cald, dar nu fierbinte. Se pastreaza la fel de fraged pentru mai multe zile.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post