CHECUL Am amestecat fructele uscate cu romul si coaja de lamaie. Untul l-am freacat bine cu zaharul. Am adaugat ouale batute, putin cate putin, ameste
CHECUL
Am amestecat fructele uscate cu romul si coaja de lamaie.
Untul l-am freacat bine cu zaharul. Am adaugat ouale batute, putin cate putin, amestecand de fiecare data, apoi migdale macinate, zeama de lamaie, faina cernuta impreuna cu praful de copt, amestecand dupa fiecare usor.
Am pus si fructele uscate.
Am amestecat si-am turnat in forma tapetata.
Am copt aprox. 45 min la 170 C ( pana scobitoarea infipta in centru a iesit curata).
Checul l-am rasturnat pe un gratar si l-am lasat cu fata in jos ca sa se "tufleasca" partea care crescuse.
RULADA
Ouale le-am mixat bine - pana aproape si-au triplat volumul. Am adaugat zaharul si-am mixat pana acesta s-a topit.
Am adaugat apoi laptele si vanilia, am amestecat o data, am pus si faina cernuta impreuna cu cacao si-am amestecat usor de jos in sus.
Am turnat in tava cu hartie de copt.
Am copt aprox. 10 minla 190 C. Cand s-a facut l-am scos din tava, cu tot cu hartie, l-am asezat, cu fata in jos, pe alta hartie si-am desprins hartia de copt.
ASAMBLARE
Gemul l-am frecat putin cu lichiorul.
Blatul inca fierbinte l-am uns (pe partea care a fost lipita hartia de copt) cu gem.
Am asezat checul (cu latura) pe blat la o distanta de margine de aprox. jumatate din latimea checului si l-am rulat cu blatul cu ajutorul hartiei, presand usor sa se lipeasca blatul de chec.
Am taiat blatul incat cele doua margini sa vina una langa alta, nu sa se suprapuna
Am taiat si marginile laterale de blat care era in plus
Am pudrat checul-rulada cu cacao, pe toate partile si l-am lasat sa se raceasca bine, dupa care l-am taiat.
Pofta buna!
Reteta Chec - rulada a fost propusa de CristinaK pe forum culinar.ro
Alte retete de chec gasiti aici:
Chec tigru,
Chec cu visine
Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...
Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios