Textura pufoasa a checului si gustul acrisor al merisoarelor se imbina perfect in aceasta reteta culinara. Se poate face si cu merisoare proaspete, si cu merisoare deshidratate.
1. Incalzeste cuptorul la 180 de grade si imbraca cu folie alimentara o forma de chec. Amesteca intr-un bol faina cu praful de copt, scortisoara si sarea si pune-le deoparte.
2. Intr-o oala, la foc mediu, pune untul impreuna cu zaharul brun si merisoarele, amestecand continuu pana cand zaharul s-a topit si merisoarele s-au inmuiat. Apoi lasa-l deoparte.
3. Intr-un alt bol mixeaza untul pana devine spuma, apoi mixeaza-l mai departe impreuna cu zaharul pana devine pufos. Adauga cate un ou pe rand si mixeaza dupa fiecare. Adauga apoi vanilia, si faina alternand cu frisca lichida. Incorporeaza si amestecul de merisoare, amestecand usor cu o spatula.
4. Toarna aluatul de chec in forma, si lasa-l la cuptor pana cand trece testul cu scobitoarea.
Checul pufos cu merisoare se serveste ca atare sau langa o cana cu ceai.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post