Chec pufos

Un chec pufos si gustos pe care vi-l recomand cu drag

Portii
10
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 8 oua
  • 2 cani zahar(cana de 250 ml)
  • 2 cani faina
  • 8 linguri ulei
  • 8 linguri lapte
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • o lingurita praf de copt
  • coaja rasa de lamaie
  • 50 g stafide
  • 2 linguri cacao
  • un praf de sare

Mod de preparare

Separam galbenusurile de albusuri si batem albusurile cu un praf de sare pana obtinem o spuma tare.

Adaugam treptat zaharul si zaharul vanilat si mixam pana se topeste .

Batem galbenusurile cu uleiul pus ca la maioneza,adaugam laptele si coaja de lamaie.

Incorporam galbenusurile in albusuri amestecand usor cu o spatula de jos in sus.

Adaugam treptat faina cernuta si amestecata cu praful de copt.

Tapetam doua tavi mari de cozonac cu hartie de copt, punem compozitia si oprim 5-6 linguri in vas ,peste care adaugam cele doua linguri cu cacao si amestecam pana se omogenizeaza.

Adaugam compozitia de cacao astfel obtinuta in tavi peste compozitia de chec si facem diferite forme cu furculita.

Dam tavile la cuptorul preincalzit la foc mediu pentru cca 40minute.

Facem testul cu scobitoarea.

Scoatem checul din tavi si il presaram cu zahar pudra.

Il feliem cand se raceste. Pofta buna!!

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Bucataras.RO

Spaghetti cu pulpă de porc în sos

Spaghetti cu pulpă de porc în sos
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala