Chec minunat

Zaharul se amesteca cu margarina pina se omogenizeaza, se adauga pe rind ouale intergi amestecind continuu, pana se topeste zaharul. Se aduga apoi cel

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 gr. zahar
  • 200 gr. margarina
  • 5 oua intregi
  • 750 gr. faina
  • 7 linguri ulei
  • 14 linguri lapte dulce
  • 1 praf de copt
  • o lingura cacao
  • stafide
  • nuca macinata

Mod de preparare

Zaharul se amesteca cu margarina pina se omogenizeaza, se adauga pe rind ouale intergi amestecind continuu, pana se topeste zaharul. Se aduga apoi cele 7 linguri de ulei, praful de copt stins cu otet, 14 linguri de lapte. Dupa omogenizare, se adaugga 750 gr. faina amestecind mereu. Se pune mai mult de jumatate din compozitia rezultata in doua tavi de cozonac, unse in prealabil cu ulei. Restul de compozitie se amesteca cu cacao si se pune deasupra. Optional se adauga stafide, nuca, rahat sau fructe.

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Bucataras.RO

Sos cu ciuperci si afumatura

O mancarica ce mie-mi place foarte mult.

Sos cu ciuperci si afumatura
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala