Chec insiropat

Albusurile se separa de galbenusuri. Albusurile se bat apoi spuma impreuna cu zaharul, adaugat treptat. Se freaca bine galbenusurile cu uleiul, apa,

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 6 oua
  • 200 gr faina
  • 200 gr zahar
  • 50 ml ulei
  • 50 gr cacao
  • 1 lingurita de coaja de lamaie
  • 1 lingurita de esenta de rom
  • 2 plicuri de zahar vanilat
  • 30 ml apa
  • 200 ml lapte
  • 200 gr unt

Mod de preparare

Albusurile se separa de galbenusuri. Albusurile se bat apoi spuma impreuna cu zaharul, adaugat treptat. Se freaca bine galbenusurile cu uleiul, apa, zaharul vanilat si coaja rasa de lamaie. Se adauga albusurile batute spuma si faina in ploaie. Compozitia se toarna intr-o tava unsa cu ulei si se da la cuptor, la copt, pana cand se rumeneste. Separat, se prepara siropul din untul topit la foc mic, amestecat cu laptele, cacaua si esenta de rom. Se insiropeaza prajitura si se lasa la racit.


Se serveste dupa ce s-a proportionat.

Alte retete de dulciuri:

Prajitura snikers

Prajituri simple

Prajituri delicioase

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Parteneri
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce