Chec de vara cu zmeura, banane si mure

Un chec racoros ce merita incercat

Portii
6
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 8 oua
  • 300 g faina
  • 3 banane coapte
  • 200 g zmeura
  • 200 g mure
  • 100 g unt
  • 2 linguri zahar brun
  • 1 plic praf de copt

Mod de preparare

Blendam zmeura cu zaharul pana se omogenizeaza apoi adaugam bananele bucati si untul topit si blendam pana devine totul o pasta.

Separat batem albusurile spuma cu un praf de sare, apoi adaugam pe rand cate un galbenus, amestecand continuu, apoi turnam cate o lingura de faina si praful de copt.

Compozitia de oua si faina o amestecam usor cu pasta de zmeura si banana si apoi turnam totul in tavi de chec tapetate cu hartie de copt.

Deasupra asezam murele si dam checurile la cuptorul preincins la 180 grade pana se rumenesc si trec testul scobitorii. Scoatem din tavi si lasam sa se raceasca inainte sa feliem.Pofta buna!

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Parteneri
Bucataras.RO

Clatite umplute cu ficatei

Clatite umplute cu ficatei
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce