Chec de lamiie

Se incalzeste bine cuptorul. Se amesteca untul cu zaharul, sarea, coaja de lamiie si zaharul vanilat. Se omogenizeaza ouale, unul cate unul.Faina se a

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Aluat chec: 250 g unt
  • 200 g zahar
  • 1 praf sare
  • 1 lingura coaja rasa de lamiie
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 4 oua
  • 250 g faina
  • 50 g amidon
  • 2 lingurite praf de copt
  • 50 ml lapte
  • Glazura: 50 g unt
  • 50 g zahar pudra
  • 50 ml zeama lamiie
  • 1 lamiie
  • 50 g zahar tos
  • 30 g fistic

Mod de preparare

Se incalzeste bine cuptorul. Se amesteca untul cu zaharul, sarea, coaja de lamiie si zaharul vanilat. Se omogenizeaza ouale, unul cate unul.Faina se amesteca cu zaharul pudra si cu amidonul si se omogenizeaza in compozitie impreuna cu laptele. Se unge forma de chec cu ulei sau unt si putina faina, se toarna aluatul si se coace aprox.50 min.

Pentru glazura se lasa sa fiarba incet untul cu zaharul pudra si sucul de lamaie.

Checul se scoate din cuptor si se inteapa cu o frigaruie de lemn. In gaurele se toarna glazura de lamiie. Se lasa sa se raceasca, se desprinde cu grija de pe margini si se rastoarna. Se presara deasupra fistic prajit tocat marunt, zahar tos si feliute de lamiie.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Aperitiv pachetele umplute cu sunca si cascaval cheddar

Ca sa mai diversific pachetelul pentru scoala sau serviciu, am pregatit aceste pachetele cu ce am gasit prin  frigider...

Aperitiv pachetele umplute cu sunca si cascaval cheddar
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide