- intr-un castron punem ouale intregi, impreuna cu zaharul tos si pliculetul de zahar vanilat si incepem sa mixam foarte bine, pana obtinem o frumoasa
- intr-un castron punem ouale intregi, impreuna cu zaharul tos si pliculetul de zahar vanilat si incepem sa mixam foarte bine, pana obtinem o frumoasa compozitie cremoasa si spumoasa.
- adaugam apoi margarina topita, laptele caldut, coaja de portocala, si mixam in continuare.
- apoi, faina data prin sita, o amestecam cu pliculetele de parf de copt, si o incorporam usor in compozitie in timp ce mixam.
- mixam foarte bine, pana se omogenizeaza toate .
- iese destul de multa compozitie, si dupa ce-am masurat ochiometric, si am pus intr-o forma mai lunguiata de chec, si restul compozitiei l-am pus intr-o forma de ursuletz, 2 briose, si 2 forme de stea. Formele se ung si se tapeteaza.
- le-am umplut cam 3 sferturi pe fiecare
- apoi am dat bine de tot visinele prin faina, si le-am asezat deasupra in formele pregatite.
- le-am pus pe toate la cuptor, pe gratarul din mijloc (toate formele le-am pus pe o tava de aragaz), la 170 de grade, pt 40-45 minute ( timpul de coacere e un pic mai mare).
- cat s-au racit ele, eu am topit vreo 50 gr. cioco si le-am spritzuit.
Pofta buna!
Reteta Chec cu visine a fost propusa de Pocahontas pe forum culinar.ro
Alte retete de chec gasiti aici:
Surprise cake, chec surpriza cu frisca si visine,
Chec cu mere si vanilie,
Chec cu portocale si mac
Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...
Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios