Checul cu rom in sos de stafide si fistic este o retetea delicioasa, si care practic reinventeaza reteta clasica de chec cu cacao. Sosul de fistic si brandy da o nota aparte acestei retete.
Checul cu rom in sos de stafide si fistic este o retetea delicioasa, si care practic reinventeaza reteta clasica de chec cu cacao. Sosul de fistic si brandy da o nota aparte acestei retete.
Se bat ouale cu zaharul, se adauga margarina taiata cuburi si se incorporeaza faina in ploaie. Se adauga sare si drojdia pulbere. Se amesteca pina intraga compozitie devine omogena si spumoasa. Stafidele tinute in coniac, se trec prin faina, se adauga la compozitie. Se torna compozitia intr-o tava unsa cu margarina si tapetata cu faina. Se lasa la cuptor cca 1 ora.
Intr-un vas se pune la fiert zaharul cu zeama de lamiie, romul, stafidele si fisticul. Se omogenizeaza totul bine, amestecand mereu.
Se serveste checul decorat cu felii de lamiie si stropit cu sosul dulce
Provocarea GastroArt ....fara introducere prea mare ca sunt suferinda, ma doare-n gat, dar m-am dres cu ciorba de burta de...
Ciorba de burta la ceaunIncanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala