Chec cu pere si zahar caramel

Checul cu pere si zahar caramel este o reteta de chec deosebita. Aroma perelor se imbina perfect cu cea a caramelului, intr-un gust desavarsit.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 pere curatate si feliate
  • 100 gr unt topit
  • 100 gr zahar caramelizat
  • 150 gr faina
  • 3 oua batute
  • 1 praf de copt
  • esenta rom

Mod de preparare

Se tapeteaza o forma de chec, se aseaza perele feliate inclusiv pe peretii tavii, se pun mici bucatele de unt pe ele, se stropesc cu esenta de rom si se presara cu o lingura zahar.

Se caramelizeaza zaharul:se pune la foc mic pana se coloreaza apoi se adauga un pic de apa si se lasa la foc pana se dizolva.

Ouale batute se amesteca cu untul apoi cu zaharul caramelizat se aduga faina cu praful de copt, 2 pliculete de zahar vanilat (de care am uitat sa amintesc mai sus) si esenta de vanilie sau de care doriti(eu am pus un pic de rom) .

Se pune compozitia in tava peste pere si se da la cuptor (eu i-am mai pus deasupra fructe uscate). Se lasa un pic in tava sa se racoreasca se zgaltaie un pic pt a putea fi scos si asa arata cu fundul in sus.

Este un chec foarte fraged si gustos.


Checul cu pere si zahar caramel se serveste alaturi de frisca.

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors