Chec cu mere

O rețetă ușor de preparat și foarte gustoasa

Portii
6
Timp pregatire
15 minute
Timp coacere
25 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 6 oua
  • o cana zahar
  • 6 linguri ulei
  • 6 linguri lapte
  • un plic praf de copt
  • 1 1/2 cana faina
  • o fiola esenta de vanilie
  • coaja de la 1/2 lamaie
  • sare
  • 3-4 mere taiate felii
  • 2 lingurite scortisoara

Mod de preparare

Se separa albusurile de galbenusuri, iar albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul si se bat pana se intaresc bine, ca la bezea. Galbenusurile se amesteca bine cu uleiul si laptele, apoi se incorporeaza in compozitia de albușuri. Se adauga esenta si coaja de lamaie.

Se amesteca praful de copt cu faina și se pune treptat peste compoziția de albușuri.

Se amesteca merele cu scortisoara si cu o lingura cu faina. Se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hârtie de copt iar deasupra se pun merele. Se lasa la cuptor 40-50 de minute

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Parteneri
Bucataras.RO

Desert tort cu cirese si ciocolata

Desert tort cu cirese si ciocolata
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce