• Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga whisky, mierea si untul topit, se amesteca bine. • Se amesteca cele 2 tipuri de faina, ami
• Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga whisky, mierea si untul topit, se amesteca bine.
• Se amesteca cele 2 tipuri de faina, amidonul si praful de copt si se cern, dupa care se adauga peste preparatul de mai sus
• Se bat albusurile si se amesteca cu compozitia de mai sus
• Se incalzeste cuptorul la 180º
• Se unge tava cu unt si faina (daca e de silicon un necesita)
• Se pune aluatul in tava, eu am pus in jumatate de aluat cacao si am inlocuit whisky cu rom.
• Se coace 40-45 minute, se lasa la racit in tava, dupa aceea se pune pe un platou si se decoreaza cu sos de ciocolata si fructe (sau dupa preferinte)
Sosul:
• Se incalzeste frisca (fara sa fiarba) se rupe ciocolata in bucatele si se pune in frisca calda, se amesteca pana ciocolata se topeste complet. Se lasa la racit .
• Se toarna peste prajitura cand si asta s-a racit.
Reteta Chec cu malai a fost propusa de Ilinca
Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...
Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios